Kılavuzlar
Bir sayfada 10 haber gösterilmektedir.
Hacettepe Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı tarafından hazırlanan, bazı seçilmiş enfeksiyon hastalıklarının tanı, tedavi ve izlemi ve bazı antibiyotiklerin klinik uygulamalarına yönelik algoritmalara serbest erişim mümkün.
Hepatit C'nin tanısı, yönetimi ve tedavisi ile ilgili AASLD-IDSA Kılavuzunun 2023 göncellenmesi yayınlandı
Hematolojik malignitesi olan ve hematopoietik kök hücre nakli alıcılarında mikobakteriyel enfeksiyonlarını ele alan güncel ECIL kılavuzu Lancet Infectious Diseases dergisinde yayınlandı.
1211 erişkin hastanın dahil edildiği bu randomize kontrollü çalışmada, temiz ortopedik cerrahi sonrası <24 saat uygulanan antimikrobiyal profilaksinin daha uzun süreli uygulanan antimikrobiyal profilaksi ile (24-48 saat) benzer etkinliğe sahip olduğu gösterilmiş.
ESCMID MDR Gram negatif basil infeksiyonları kılavuzu yayınlandı. Yakın zamanda yayınlanan IDSA kılavuzundan önemli bazı farklılıklar içeriyor.
Yeni IDSA kılavuzu yayınlandı!!
25/11/2021 Amp-C beta-laktamaz üreten Enterobacterales, karbapenem dirençli Acintebacter baumannii ve S. maltophilia infeksiyonlarının tedavisi için yeni IDSA kılavuzu yayınlandı.
IDSA tedavi kılavuzunu güncelledi
24/02/2021 IDSA (Infectious Diseases Society of America), 22.02.2021 tarihinde tedavi kılavuzunu yeniden güncelledi. Bu güncellemede RECOVERY-Tocilizumab randomize kontrollü çalışmasından elde edilen sonuçlar etkili olmuş görünüyor. Bir önceki kılavuzdan farklı olarak Tocilizumab, ciddi ve kritik COVID-19 tedavisinde standart bakıma ilaveten öneriliyor.
JAMA Cardiology dergisinde yayınlanan iki klinik çalışma ve bunlara eşlik eden bir editoryal yazı ile IDCM dergisinde yayınlanan bir vaka serisi hidroksiklorokin'in tek başına veya azitromisinle birlikte kullanımının ciddi QT uzaması ve ilişkili aritmilere yol açabileceğine işaret ediyor.
Hacettepe Kardiyoloji Anabilim Dallı öğretim üyelerinin hazırladığı, klorokin ve QTc mesafesini uzatan diğer ilaçların (Azitromisin gibi) kullanımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler, aritmi tanı ve izlem protokolünü içeren bir kılavuz yayınlandı.
Biyoteknoloji firması Moderna'nın geliştirdiği ilk koronavirus aşısı Seattle'da Kaiser Permenante Washington Health Research Institute'da 45 sağlıklı gönüllü üzerinde denenecek. Bu aşamada aşının farklı dozlarda güvenliliği test edilecek.
|